Hersteller rolluiken antwerpen

Herstellen rolluiken

Rolluiken herstellen

Heeft u problemen met uw rolluiken ? Scheve lamellen, een defecte rolluikmotor of een kapotte bandopwinder? In veel gevallen is het mogelijk om deze te laten herstellen of om onderdelen te vervangen, zodat uw rolluiken weer perfect werken. Benieuwd naar de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Door de offertes te vergelijken met elkaar op basis van aanbod en kosten, kunt u de hersteller kiezen die bij u past en wordt het probleem zo snel mogelijk opgelost.. U bespaart direct op de kosten van het herstellen van uw rolluiken.

Ga direct naar :

  • Veel voorkomende reparaties
  • Rolluiken herstellen of vervangen ?
  • Rolluiklint herstellen
  • Rolluikmotor vervangen
  • Verleng de levensduur van uw rolluiken
  • Kosten rolluik herstellen
  • Elektrische of manuele rolluiken herstellen ?
  • Zelf rolluiken herstellen ?

Veel voorkomende reparaties

In veel gevallen is het mogelijk om uw rolluiken te repareren, zodat ze weer perfect werken. Heeft u elektrische rolluiken en piept of kraakt de rolluikmotor erg bij het openen en sluiten? Of werkt hij helemaal niet meer? Dan kan de motor eenvoudig vervangen worden, zodat hij daarna weer soepel loopt. Wanneer één van de lamellen scheef hangt of er een deuk in zit, dan kunnen deze vervangen worden. Werkt de bediening van uw rolluik niet goed meer? Dan kan het nodig zijn om een nieuw rolluiklint of bandopwinder te plaatsen. Is er een veer in het ophangsysteem kapot? Ook deze kan vervangen worden. Lees hieronder meer over de gemiddelde kosten van een aantal reparaties

Rolluiken herstellen of vervangen?

De gemiddelde levensduur van een rolluik is ongeveer 15 jaar. Hoe lang uw rolluik precies meegaat is afhankelijk van het aantal keren gebruik, het onderhoud wat eraan is gepleegd en de kwaliteit van het rolluik. Wanneer uw rolluiken te oud zijn, is het verstandiger om nieuwe luiken te plaatsen en ze niet meer te laten herstellen.

De kosten die u kwijt bent aan het herstellen zijn dan vaak hoger dan het vervangen en daarnaast zullen er waarschijnlijk snel weer problemen ontstaan. Met nieuwe rolluiken bent u goedkoper uit en heeft u weer jaren plezier van uw luiken.

Rolluiklint herstellen

Een rolluiklint wordt gebruikt om uw rolluik mee te bedienen. Het rolluiklint is verbonden met de lamellen van het rolluik en zorgt ervoor dat u het luik kunt openen en sluiten. Bij een rolluik met handmatige bediening komt er veel druk te staan op het rolluiklint. Hierdoor slijt het lint sneller en kan hij scheuren. Wanneer dit gebeurt, moet u een nieuw lint laten plaatsen.

Voordat u het rolluiklint kunt vervangen, moet u het rolluik helemaal naar boven trekken. De lamellen moet u daarna blokkeren, zodat ze niet meer naar beneden kunnen. Het oude rolluiklint moet u ontrollen uit de bandopwinder. Dan naait u het nieuwe lint vast aan het oude lint en kunt u hem in de bandopwinder draaien. Daarna kunt het oude lint verwijderen en het nieuwe lint vastmaken aan de lamellen. Het repareren of vervangen van het rolluiklint kunt u het beste over laten aan een specialistische hersteller van rolluiken.

Rolluikmotor vervangen

Uw rolluik kan defect raken wanneer er iets onder het rolluik stond waardoor hij niet helemaal naar beneden kon. Dit gebeurt vooral bij rolluikmotoren zonder een stopbeveiliging. Daarnaast kan een motor oververhit raken wanneer het rolluik te zwaar is voor de rolluikmotor.

Het vervangen van uw rolluikmotor is geen gemakkelijk klusje en moet nauwkeurig gebeuren. Eerst moet u het rolluik helemaal naar beneden laten, zodat er geen spanning meer op het rolluiklint staat. Daarna kunt u de motor vervangen. De bekabeling en het rolluiklint moeten opnieuw aangesloten worden. Daarnaast moet u de motor instellen, zodat hij op het juiste moment stopt. Ziet u dit niet zitten? Wij helpen u graag. Ga naar de offertepagina om gratis vrijblijvende offertes aan te vragen om uw rolluikmotor te herstellen.

Verleng de levensduur van uw rolluiken

U kunt zelf veel doen aan het verlengen van de levensduur van uw rolluiken. Door ze regelmatig en voldoende te onderhouden, zullen er minder snel onderdelen kapot gaan.

Het is belangrijk om de lamellen van de rolluiken goed schoon te maken, gebruik hiervoor een spons en water met zachte zeep. Maak uw luiken zowel aan de buiten- als de binnenkant schoon. Daarnaast moet u de geleiders en de rubbers van de rolluiken ook niet vergeten om schoon te maken. Om uw rolluik soepel te laten lopen kunt u de geleiders daarna insmeren met een teflonspray. Gebruik geen vet om uw geleiders in te smeren, dit trekt nog meer vuil aan.

Herstelling Screendoek 

Als gespecialiseerd bedrijf in de herstelling van screendoeken, bieden wij onze klanten een snelle en professionele oplossing voor beschadigde of versleten screendoeken. Onze dienstverlening bestaat uit het herstellen van scheuren, gaten of andere beschadigingen aan uw screendoeken, waardoor deze weer als nieuw zijn.

Onze ervaren en professionele medewerkers hebben een brede kennis van alle soorten screendoeken en beschikken over de nieuwste technieken en apparatuur om de reparaties snel en efficiënt uit te voeren. Wij gebruiken enkel hoogwaardige materialen en onderdelen om ervoor te zorgen dat uw screendoeken weer optimaal functioneren en lang meegaan.

Kortom, kiezen voor onze diensten voor de herstelling van screendoeken biedt tal van voordelen, zoals besparingen, gemak en duurzaamheid. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie en een vrijblijvende offerte. Wij staan voor u klaar om uw screendoeken weer in topconditie te brengen!

Herstellen ramen en deuren

20 jaar ervaring in herstellen ramen en deuren

Herstellen ramen en deuren-goedkoop

kwaliteitsservice
Goedkoop & betrouwbaar

herstellen ramen en deuren aspraak

Binnen 48 uur uw reparatie ingepland, ook op zaterdag

Ramen Herstellen

CONTACT : PRO TECH SERVICES

Professionelle Hersteller Rolluiken

Garagepoorten herstellen belgie

Contacteer ons 

Bel ons

Email

contact@protechservices.be